Om oss


Østerås legekontor er et legekontor med 7 fastleger (og for tiden i tillegg en legevikar). Vi har en åpen og uselektiv praksis, det vil si at man selv bestemmer om man vil ha time og grunnen til det.

Det er avsatt ca 15 minutter til hver konsultasjon, så det kan være lurt å forberede problemstillingen man ønsker å diskutere. I utgangspunktet ønsker vi kun én problemstilling per konsultasjon, men legen kan avgjøre om det er rom for flere problemstillinger. Konsultasjonen består som regel av en presentasjon av problemet, tilhørende undersøkelse av kroppen og tilleggsundersøkelser.

Det er i utgangspunktet mulig å presentere alle slags medisinske problemstillinger. Noen problemstillinger krever henvisning videre til bildeundersøkelser, spesialist eller sykehus. Vi har åpent for "øyeblikkelig hjelp"-henvendelser, og setter av mye tid hver dag til det. Noen ganger kan dette føre til forsinkelser.

Ved kontoret utføres en rekke prosedyrer:

  • Lungefunksjonsundersøkelse (spirometri)
  • Kontinuerlig 24-timers blodtrykksregistrering
  • EKG
  • Søvnapne-registrering
  • Oksygenmetning
  • Gynekologiske undersøkelser
  • Småkirurgiske inngrep
  • Øreskyllinger (mandager og tirsdager etter kl 13)
  • Måling av trommehinnebevegelighet
  • Vitamin B12-injeksjoner (mandag-fredag etter kl 13)


På vårt eget laboratorium utfører vi analyser av blodlegemer, infeksjonsparametre og senkning. Vi har egne analyser for blodpropp (d-dimer) og hjerteinfarkt (troponin-T). Vi utfører enklere urinanalyser og tester for blod i avføringen.

Dersom du har fått beskjed om å komme for blodprøver uten time, er vi åpen for dette mandag-torsdag (altså ikke fredager).

Vi tilbyr diabetesklinikk ved legekontoret. Dette vil si at pasientene blir fulgt opp av en av medarbeiderne som har spesialisert seg innen diabetes. Det er legene som henviser pasientene til diabetesklinikken. Her vil pasientene få livsstilsveiledning og systematiske kontroller.

Ved kontoret har vi medarbeidere som er helsesekretærutdannet. Det er medarbeiderne som betjener direkte henvendelser i skranken, mottar telefoner, SMS-henvendelser, fax og e-post. De står for blodprøvetaking, forsendelse og analyser av blod- og urinprøver. De foretar også stell av sår, injeksjonsbehandling, inkludert vaksinering.

Åpningstider

Mandag til torsdag:
08.30-12.00
13.00-15.00

Fredag:
08.30-12.00
13.00-14.00

NB! Ved blodprøvetaking på fredager må man komme senest kl 11:00.

Lørdag: Stengt
Søndag: Stengt

Telefontid:
Mandag til torsdag:
08.30-12.00
13.00-15.00

Fredag:
08.30-12.00
13.00-14.00

Adresse

Østerås Legekontor
Otto Ruges Vei 80
1361 Østerås
Vis kart

Kontakt oss

Østerås Legekontor


Telefon: 67 16 75 70